Brane IL: Med bredde i fokus og fiskegarn bak mål

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Idrettslaget Brane aktiviserer omtrent 120 barn og ungdom.

– Vi er en lokalklubb som fokuserer på den store bredden. Hvis man legger for mye vekt på resultater og prestasjoner for tidlig, mister vi mangfoldet, mener Monika Stalheim som har vært leder av idrettslaget siden 2011.

 

Til løkka på sykkel med fotballen på bagasjebrettet

– Vi husker alle den lokale løkka, dit vi kunne sykle til trening med fotballen festet på bagasjebrettet. Jeg ønsker meg litt tilbake dit. Vi vil gjerne gi et balansert tilbud, derfor oppfordrer vi medlemmene å drive med andre idretter om vinteren, gjerne i tillegg til fotball, for eksempel basketball, volleyball, innebandy eller turn. På den måten føler jeg vi bidrar til den mer generelle folkehelsa. Det er også viktig å prøve å beholde ungdommene. Det er så mye som konkurrerer om oppmerksomheten der ute. Jeg tror man holder seg lenger innenfor idretten med litt variasjon.

 

Du vil kanskje lese: Hurtighetstrening med spenst for juniorer og seniorer

 

Allidrett fra 4 år og flotte fotballbaner

Idrettslaget Brane starter med et allidrettstilbud til barn mellom 4 og 6 år. Fra og med seksåringene er det fotballtrening for de fleste en dag i uka. Dette er litt opp til hvert enkelt lag. Siden ikke alle årskull er helt fulle, er det også noen sammenslåtte lag.

– Så sant vi klarer det, ønsker vi å gi jentene et eget tilbud, men dersom vi er for få, blander vi gutter og jenter. Om vinteren leier vi treningstid i Storhallen. Om sommeren bruker vi Braneplassen, der vi har en stor 11’erbane, en 7’erbane, og tre 5’erbaner. Og med sponsormidlene fra Sparebankstiftelsen fikk vi muligheten til å kjøpe inn to minirinker.

Aktivitetsbilde fra Braneplassen
Aktivitetsbilde fra Braneplassen.

Du vil kanskje lese: Barn som boltrer seg i trygge omgivelser

 

Fiskegarn – både vanntett og økonomisk

Tidligere har Idrettslaget Brane hatt et egenkomponert alternativ, to nettbaner. Med nett laget av fiskegarn fra Vestlandet! Den kreative løsningen kom etter en runde for å sjekke pris på fotballnetting.

– Fiskegarnet var mye billigere, mye sterkere, og tåler vann enda bedre. Men det er nøyaktig samme maskestørrelse altså, forsikrer Monika.

Brane-keeper kaster seg etter ballen.

Sammen om andre aktiviteter

– Dere har et mål om å aktivisere flest mulig så lenge som mulig. Hva gjør dere for at barna skal bli?

– Vi har arrangert en del andre aktiviteter, som for eksempel paintball i Eidskog, klatrepark, og aktivitetspark i Oslo. Sånne turer styrker samholdet. Jeg vil igjen fremheve fokuset på bredden og det lokale. De som ønsker seg mot toppidretten klarer seg gjerne uansett. De er ofte talentfulle i flere idretter også, og sjonglerer dette selv.

Kort oppsummert: Vi er en lokal breddeidrettsklubb, som mener vi har et godt fotballtilbud, fram til en viss alder. Dersom noen, når de begynner å bli litt eldre, ønsker å sikte seg inn mot eliten, anbefaler vi andre lag for dem. Vi er jo så heldige å holde til i nærheten av Kongsvinger. Det gir flere muligheter.

Vi har nå et guttelag som har holdt sammen i syv år, og holder sammen fortsatt. Det er femten, tyve stykker, G9 – G19. Det er vi litt stolte av, avrunder en entusiastisk Monika.

Brane IL: Med bredde i fokus og fiskegarn bak mål

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var