Brandval IL: Barn som boltrer seg i trygge omgivelser

Brandval IL

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Arild Bjerke er leder for fotballgruppa i Brandval IL. Han er godt fornøyd med flere ting i idrettslaget, og nevner spesielt det flotte treningsanlegget de har med supre gressbaner som gir fine muligheter for barna til å utfolde seg.

 

Gresset blir grønnere med godt stell

– Vi har et stort område, og er heldig med underlaget vet du, banene våre ligger oppå sandjord fra det gamle elveleiet. Også har vi gjennom mange, mange år hatt utrolig flinke folk til å stelle med anleggene. Jeg vil gjerne fremheve tidligere banemester Frank Moe, og nåværende banemester Ove Jonny Løvberget. Vi har en komité på seks til åtte personer som klipper og vanner banene. I fjor, som var den lengste og tørreste sommeren på mange år, hadde vi grønne baner hele sesongen. Dette er ildsjeler og lokale folk, ikke alle er foreldre heller, som står på tidlig og sent, og gjør den jobben med bravur. Og alt er dugnadsbasert, naturligvis.

 

Brandval IL - Klubben uten medlemsavgift og særdeles flotte baner
 Brandval IL – Klubben uten medlemsavgift og særdeles flotte baner

 

 

Trygghet og moro i fine omgivelser

– Hvilke ambisjoner og forventninger har dere til barne- og ungdomsfotballen denne sesongen?

– Vi er jo et lite sted med relativt få aktører, og har fokuset på breddefotball. Vi har cirka seksti spillere, og ikke noe ungdomslag akkurat nå. Til gjengjeld har vi mange som er i startfasen. Vi ønsker først og fremst at det skal være morsomt å holde på for barna, og at de kan få drive idretten sin i trygge, fine omgivelser.

Vi har en fem, seks lag i fem aldersgrupper: 6,- 7,- og 8-åringene er lag der jenter og gutter foreløpig spiller sammen. Det er fine, homogene grupper som vi tenker å fortsette med en stund til. Men hvis gutta blir for ivrige og det blir for tøft for jentene, kan det hende vi må endre på det, og kjøre jentelag her også. Vi har pr i dag to lag til: Gutter -10 og Jenter -12. Vi håper de fortsetter, så har vi snart et ungdomslag!

 

Du vil kanskje lese: Alle under én vinge i Eidskog

 

Ingen medlemsavgift gjør at alle kan være med

– Vi er opptatt av å ha med alle som ønsker å spille, og gi dem et tilbud så lenge som mulig. Et av tiltakene i forhold til dette, er null i egenandeler for medlemmene. Dette er vår tredje sesong der ingen medlemmer betaler hverken medlemsavgift, treningsavgift eller aktivitetsgebyr. Vi har generelt en sunn økonomi i Brandval IL. Ingen av de andre idrettene, ski, sykling, barneidrett og håndball, betaler medlemsavgift heller. Da står i hvert fall ikke økonomien i veien for et tilbud til alle.

 

Brandval Cup 2018
Brandval Cup er en flott turnering. Her fra fjorårets turnering.

Positivt bidrag fra seniorlaget

– Vi har også et seniorlag som genererer midler. Det er et nøysomt driftet lag, som bidrar med mer til barne- og ungdomsfotballen enn de bruker selv. Og de stiller opp med opptil førti mann på dugnader, som for eksempel på den store barnecupen som vi arrangerer i mai hvert år på Brandval stadion. Neste gang blir fjortende året på rad. I fjor var det 83 påmeldte lag, der barna opp til 12 år spiller mot hverandre.

 

Du har kanskje lyst til å lese: Lokale kretslagsspillere i vår region

 

Sponsorgave gir større muligheter

– Indre Østfold fotballkrets har jo skaffet en sponsor, Sparebankstiftelsen Hedmark, som har gitt to millioner kroner til klubbene i Hedmark til innkjøp av ballbinger for de minste, der de kan spille 3’er-fotball. Dette er et stort løft, og har gitt oss mye større muligheter, blant annet til å arrangere flere serierunder for 6,- og 7-åringene. Vi får et mer komplett anlegg, og kan dermed også gi et større tilbud på cup’ene. Med denne gaven får vi tre ballbinger for det vi ellers måtte ha brukt på én, avslutter Arild Bjerke fornøyd.

 

Brandval IL: Barn som boltrer seg i trygge omgivelser

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var