Brandval Idrettslag – Et idrettslag for alle

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Brandval Idrettslag
Brandval Idrettslag – et idrettslag med sjel. Her fra Brandval cup tidligere i år. Foto: Brandval IL

Brandval Idrettslag er et idrettslag med sjel, og man merker et stort engasjement når man snakker med leder Arild Bjerke. Han er ivrig og stolt av idrettslaget som i mange år har vært et naturlig samlingspunkt for bygda. De har nesten 500 medlemmer og de aller fleste har vært eller er aktive i idrettslaget i dag.

 

Aktivitet viktigst

Idrettslagets aktivitet er viktig, og blir viktigere fremover. Skjerm og data har tatt over hverdagen både for store og små. Derfor må vi ha aktiviteter for alle, og det gir jo en god helsegevinst, sier Arild Bjerke som videre forteller at idrettslaget har aktiviteter for Håndball-, fotball-, ski- og sykkelinteresserte.

 

Det er også rom for mer aktivitet, og kanskje vi burde skape mindre organisert aktivitet. Vi har arrangert turmarsjer hvor det å komme seg ut på tur er det viktigste.

Fotballen i bygda har alltid stått høyt, og i dag har Brandval Idrettslag et A-lag i den lokale 5. divisjon.

Vi er en gjeng med gutter og gubber fra 15 år og opp til 65 år som spiller fotball for å ha det gøy. Derfor er 5. divisjon et perfekt nivå. Vi slipper å reise langt for å spille, og det trengs ikke alt for mange treninger i uka. Perfekt for familiefedre!

 

Damelag 2017?

Det er moro at vi nå også begynner å tenke damelag. Det er noen ivrige damer som ønsker å få i gang aktivitet for de som ønsker, og det blir på samme nivå som herrelaget, fortsetter Arild.

Det er sjarm med Brandval og i en slik bygd må det være midt i blinken å vokse opp. I år har de stilt med 6 lag i barne- og ungdomsfotballen, men det er en utfordring å få til rene årskull. Likevel ser Arild Bjerke positivt på fremtiden, for nå er det flere barn som starter på skolen på Brandval enn før om årene.

Brandval Idrettslag
Strålende turnering på fantastiske baner. Brandval cup. Foto: Brandval IL

Suksessen Brandval cup

Brandval IL har de beste baneforholdene i distriktet å tilby bygdas unge, og det er stas når man innbyr til fotballfest i mai.

Det er Brandvalcup som er den store happeningen her på Brandval, og i fjor stilte 70 lag fra distriktet. Dugnadsiveren er stor og det er moro å vise frem de fine banene som vi til enhver tid har, sier Arild Bjerke.

 

Frank Mo er banemester og klipper, gjødsler og vanner når det er behov for det. Mange timer går med og han, som alle andre, gjør det med glede, og for at barn og unge skal ha så gode treningsfasiliteter som mulig, avslutter Arild Bjerke.

Glomdalsfotball.no takker Arild Bjerke for praten og vi blir ønsket velkommen til neste års Brandvalcup som blir sparket i gang 27. mai 2017.

Brandval Idrettslag – Et idrettslag for alle

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var