Brandval cup 2019: Kortreist fotball med stor suksess

Brandval cup 2019

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Brandval cup 2019

Brandval cup ble sist helg arrangert for fjortende gang. Deltakelsen var rekordstor – hele 88 lag stilte og turneringsleder Arild Bjerke er kjempefornøyd.

– Det er så mange cuper der ute, og det at vi øker deltakelsen fra år til år er ingen selvfølge. Jeg har i flere år sagt at vi har nådd maks kapasitet, men det er faktisk fremdeles noe å gå på.

 

Arild Bjerke
Turneringsleder Arild Bjerke.

Hemmeligheter og trykkluftshorn

Hva er hemmeligheten bak en suksesshistorie som dette?

– Vi har et veldig godt team som har mye erfaring. Vi ønsket i sin tid å lage en cup som vi sjøl hadde hatt lyst til å dra på. Noe av hemmeligheten ligger i det faktum at det er en cup som avvikles i løpet av en dag. Rent logistikkmessig er jo det enklere enn om vi i tillegg skulle ha overnatting. Og så er det dette med at vi kjører effektivt og komprimert. Det er tette kamper, fine baner, fine premier, et regelverk som alle følger, og kjapp premieutdeling umiddelbart etter at lagene er ferdigspilte. Vi er strenge på tiden, og har et trykkluftshorn som sender signal når det er fem minutter igjen til neste kamp.

 

Like striks som tante Sofie

Hvordan funker dette i praksis da?

– Lagene spiller to ganger femten minutter med sidebytte, uten pause. Det betyr at både trenere og dommere må være strikse på tiden, så går det opp. Vi vil ikke ha noen forsinkelser! Taktikkpraten må dermed tas mellom kampene, og ikke under sidebyttet. Dersom dette glipper, må en regne med at andre omgang blir kortere… Når det gjelder premieutdelingen, har vi et fargekart som forteller hvilke lag som premieres når på vår premiepall. Alle får lik premie: En statuett, en gullmedalje og en gavepremie fra idrettslagets hovedsponsor Odal Sparebank.

 

Brandval cup 2019

Kortreist sponsor og fabelaktige frivillige

Hva med økonomien?

– Brandval cup har en fantastisk hovedsponsor fra lokalmiljøet; Bergene Holm AS, som for øvrig er Brandvals største arbeidsplass. De stiller opp med midler år etter år. Lars Bråten, som driver Jokerbutikken på Brandval leier ut telt og sørger for god mat, grilling og varer. I tillegg har vi de mange frivillige, som jobber uten godtgjørelse på dugnadsbasis. I den sammenhengen vil jeg gjerne fremheve Ove Jonny Løvberget. Han bruker så mye av sin fritid på å stelle banene, klippe gresset og sørge for at anlegget holder den høye standarden det har. Det males og snekres og ryddes, og vi er utrolig heldige som har et menneske som han med oss. Han er helt unik!

 

Ingen slinger i valsen

Hvordan opplever deltakerne arrangementet?

– Vi har verdens beste gjester! Sett fra vår side virker det som om alle trives. Jeg har aldri opplevd å samle så lite søppel som etter årets cup. Vi gjør vårt beste i forkant for at dette skal bli et så fint arrangement som mulig. Vi ønsker at alt skal ligge til rette, at det skal være fint og ordentlig. Banene skal være i topp stand, med kortklipt gress og ikke noe slinger i valsen. Vi har lyst til at våre gjester skal se at dette er godt forberedt, at vi har så fine forhold som mulig når vi får besøk!

 

Brandval cup 2019

Alt på et sted

Er det andre ting som bidrar til at Brandval cup er så vellykket?

– Cup er jo ferskvare. Vi legger vekt på opplevelsen. At den skal være best mulig. Og da behøver du ikke reise så langt. Vi er som tidligere nevnt velsignet med flotte anlegg som blir svært godt vedlikeholdt. Alt foregår på ett sted. Kamper og spill, kiosksalg, forskjellige stands, servering og premieutdeling. I tillegg har vi masse publikumsplasser. Det er veldig kort vei mellom det meste. Alt av baner er på ett område. Vi har fem fotballbaner på hovedbanen, og fem rett ved siden av, på trenings- og kampfeltet. Med ti baner får vi avviklet mange kamper på mindre plass. Med de nye 3’er-bingene kan vi bruke samme areal på alle tre som på én 5’er-bane. Det er god utnyttelse av plassen.

Vi sørger også for å støvsuge alt av sitteanordninger som bord og stoler og benker i hele Brandval til arrangementet! Vi har i tillegg et hyggelig mangeårig samarbeid med Brandval historielag. Vi får låne parkeringsplasser på deres område, mot at de får parkere på idrettsplassen vår når de avholder sin årlige tundag.

 

En time regn på fjorten år

Hvor mange var innom årets cup?

– Det har jeg foreløpig ikke oversikt over. Men det var altså 88 lag, og 85 av dem var lokale lag. De tre eksterne lagene kom fra Gjelleråsen og Eidsvoll. Arrangementet har en presis tidsramme: Vi starter kl. 08.50 og avslutter kl. 17.35. Lagene spiller tre eller fire kamper. I år ble det til sammen spilt 131 kamper! Denne gangen hadde vi også et stort sportstelt der det var salg av forskjellig sportsutstyr og fritidstøy. Det var stort utvalg og populært blant både spillere, gjester og arrangører.

Dere var heldige med været også?

– Ja, det har vi vært i alle de årene cupen har eksistert. Jeg tror vi har hatt til sammen én time regn på disse fjorten årene! Og på lørdag kom det kanskje 150 dråper.

 

Jubileum i 2020 – Husk solkrem!

– Neste år har vi jubileum, og da blir det kjempevær. Vi vil, som i alle år tidligere, minne om at deltakerne må huske å ta med solkrem. Det opplyser vi allerede om i invitasjonene som går ut i februar.

Er det spesielle planer for 15 årsjubileet i 2020?

– Nå har jeg ikke rukket å tenke så mye på det ennå, men datoen er satt til 23. mai, og godværet er bestilt. Det er jo ingen grunn til å endre på et konsept vi er så fornøyd med. Men når det er jubileum må vi jo trå til litt… Hvis vi skal få til flere lag, må vi nok trylle litt, enten med tida, eller med plassen… Vi har ti baner og kan kjøre femten runder, og da har vi mulighet for 150 kamper innenfor det konseptet vi har til rådighet.

Med 85 lokale lag, lokale hovedsponsorer, lokale dugnadskrefter, rekordstor deltakelse, eksemplariske gjester, fantastisk innsats av spillere, dommere, trenere, arrangører og frivillige, samt godvær i år som alle tidligere år (og også framover ifølge turneringslederen), konkluderer vi med at kortreist fotball både er miljøvennlig, bærekraftig og helt herlig, rett og slett!

 

Brandval cup 2019: Kortreist fotball med stor suksess

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var