Benjamin Thoresen Faraas – Flisagutt på Landslagsskole

Benjamin Thoresen Faraas

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Benjamin Thoresen Faraas

I mars skrev vi om Benjamin Thoresen Faraas fra Flisa, som var blant 51 unge fotballspillere som ble tatt ut til Equinors Talentleir for 2005-kullet. Nå er samlingen avsluttet, og vi har tatt en ny prat med en veldig fornøyd Benjamin.

 

Over all forventning

– Samlingene var over all forventning. Treningene, kampene, gutta som var med, maten og seriøsiteten fra A-Å gjorde at jeg stortrivdes.

Vi spør om hva han kommer til å huske som det beste fra samlingen.

Det beste med samlingen var nok å møte de antatt beste på min alder, de som elsker fotball like mye som meg, og jobber knallhardt hver dag for å nå målene sine.

Det er ingen tvil om at det er høyt nivå både på ferdigheter og innstilling hos 14-åringen som var en av bare fem spillere fra Indre Østland som ble tatt ut til samlingen i mars. Men hva med innsatsen, hva tenker Benjamin om den?

Jeg er fornøyd med egen innsats totalt sett. Nivået var som forventet høyt, men jeg føler at jeg hang godt med og fikk vist meg fram.

 

Medspillere og bestevenner i Åsnesalliansen

Det er Glomdalsfotball helt sikre på at stemmer, og vi fortsetter litt med å snakke om de umiddelbare planene for spilleren.

– Jeg skal hovedsakelig spille sammen med gutta i Åsnesalliansen G-14. Det er en herlig gjeng med treningsivrige gutter som også er mine beste venner. Trenerteamet på fem personer med Øyvind Damhaug i spissen kunne knapt vært bedre.

Vi husker jo at Benjamin var målscorer i finalen den gangen han spilte på Åsnesalliansen G-13, og de ble uoffisielle norgesmestere, så vi føler oss trygge på at han føler seg hjemme der.

 

Benjamin Thoresen Faraas
Her er Benjamin i aksjon for kretslaget (NFF Indre Østland)

Interesse fra Molde og Vålerenga

Og vi fortsetter like godt å snakke litt om hverdagen i Åsnesalliansen G-14, og Benjamins egen rolle i gruppa.

– Jeg stortrives med den gjengen og føler jeg utvikler meg godt der, forteller han.

Men det stopper ikke der. En spiller av hans kaliber blir selvsagt ikke bare lagt merke til på Landslagsskolen, som Equinors Talentleir også kalles, men også av nærmere interessenter.

– Jeg spiller også på G-16 laget når jeg har tid, samt sonelag og kretslag.

Og den nøkterne, men veldig talentfulle, unge mannen har enda flere spennende alternativer etter hvert.

Jeg har også fått tilbud om å hospitere hos klubber som Elverum, Hamkam, Molde og Vålerenga, så det er noe jeg vurderer etter hvert.

 

 

Drømmer om Liverpool

Til slutt spør vi Benjamin om hva som er drømmen for ham som fotballspiller på lenger sikt. «Drømmen for meg som fotballspiller i framtida er å spille på Liverpool og landslaget.» Fortsetter utviklingen slik, så er vi ikke i tvil om at både Liverpool og landslaget vil ha bruk for den unge storspillerens tjenester i årene som kommer. Men vi begynner å bli vant til at gutten er både realistisk og ydmyk, så han legger til;

– Men jeg vil bruke god tid på å utvikle meg videre, og vil skynde meg sakte. Flisa A-lag, deretter eliteserien, og så forhåpentligvis ut i verden, avslutter Benjamin Thoresen Faraas, en av framtidas norske fotballstjerner.

Benjamin Thoresen Faraas – Flisagutt på Landslagsskole

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var