Åsnesalliansen G14 til Dana Cup

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

 

Dana Cup 2019 ble en suksess ifølge arrangørene i Hjørring. 20.000 spillere, trenere og ledere fra 45 land deltok. Det ble spilt hele 2532 kamper, og scoret 11.595 mål! Åsnesalliansen G 14 var vårt distrikts påmeldte lag, og reiste til Danmark med sine femten spillere, tre trenere, to lagledere, en fra foreldreforeningen som sørget for alt angående innkvartering og mat, samt mange foreldre som ønsket å se sine ungdommer spille.

Fabelaktig vårsesong

G 14 hadde en strålende vårsesong, der de sørget for flere storseiere, og til slutt vant G14 Elite. Laget ønsker å utvikle sitt spill, og søkte derfor kretsen om å få spille en årsklasse opp fra høsten av.

– Vi ønsker å møte spillere på et høyere nivå, som kan matche oss og gi oss det vi trenger for å utvikle oss videre. Vi er derfor meldt opp i G 15 Elite, forteller trener Per Ivar Faraas.

Med værgudene på lag

Værgudene var også på lag med lagene under årets cup, og sørget for en solrik uke som arrangørene betegner som «en fest» og «årets uke». Faraas forteller at laget planla deltakelsen i Dana Cup 2019 lenge før jul i fjor. Siden så mange foreldre valgte å bli med, og kombinere turen med ferie, bestemte de seg tidlig for å bo på hotell.

– Hvordan forberedte dere laget til deltakelsen i Dana Cup?

– Vi har hatt et treningstilbud gjennom hele sommeren, for de som har vært hjemme og hatt mulighet for å trene. De fleste av spillerne har faktisk gjort det. De par siste ukene før Dana Cup trente vi litt mer intensivt, for deretter å ta helt fri og lade opp mellom fredagen og mandagen rett før cupen startet i Hjørring tirsdag 23. juli.

Sikret seg plass i 16-delsfinalen

Dana Cup gikk over fire dager, og Åsnesalliansens G 14 spilte fire kamper totalt.

– Det var godt over hundre lag i årskullet G 14. Vi spilte mot tre norske lag: Stord, der vi vant 4 – 0, og Olsvik der vi tok seier med 5 – 1. Vi vant pulja vår og sikret oss dermed plass i 16 delsfinalen, (A – sluttspillet), men røk dessverre ut der på straffer mot Lommedalen. Vi ledet denne kampen med 1 – 0 i 1. omgang, men så gikk det opp til 1 – 1 etter pause. Vi tapte deretter på straffer, og kampen endte opp med 4 – 5, og seier til Lommedalen.

Du vil kanskje også lese: KIL G16 klar for sekstendelsfinalen

Små marginer

Vi hadde jo som mål å vinne pulja. Det klarte vi, men vi hadde også forhåpninger om å gjøre det bedre. Så det var en del skuffelse å spore rett etter denne kampen. Vi hadde mange muligheter, og naturligvis en ambisjon og et håp om å gå videre til 8 delsfinalen. Men når det gjelder straffespark, er det mye nerver med i spillet, og små, subtile marginer.

Spilte mot meksikanere

Den mest spennende kampen Åsnesalliansen G 14 spilte var likevel ikke den siste, men den mot det meksikanske laget Selection Elite, mener Per Ivar.

– Den gikk litt tidligere i cupen, på kunstgress, og var den beste kampen etter min mening. Den endte opp med 0 – 0, men det var en veldig bra erfaring for oss.

Avsluttet med sol og bad

Det sosiale utbyttet av en slik tur er stort og motiverende.

– Dagen etter cupen var over, hadde vi en hel dag på den nydelige sandstranda utenfor Hjørring. De fleste var med der. Vi hadde en fantastisk hyggelig dag med flott vær og hyggelig samvær.

Da gjenstår det bare å ønske Åsnesalliansens G 14 lykke til i kommende sesong, men før det: Fortsatt god sommer!

Åsnesalliansen G14 til Dana Cup

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var