Åsnesalliansen G13 ble uoffisielle Norgesmestere!

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Etter seier i semifinalen i Adidas cup mot Sprint-Jeløy lørdag, var det søndag formiddag klart for finale mot Korsvoll. Etter en spennende kamp kan Åsnesalliansen G13 nå kalle seg uoffisielle Norgesmestere for G13! Det endte med seier 4-3 og full jubel. – Det har vært ei travel helg med mye spenning, men det var en glad gjeng på bussen hjem, forteller trener Øyvind Damhaug.

VANT ADIDAS CUP: Åsnesalliansen G13 kan kalle seg uoffisielle Norgesmestere!

Pauseresultatet var 1-0 og sluttresultatet ble 4-3. Målscorere var Sifatullah Noori, Benjamin Thoresen Faraas og Aleksander Kørra Sigfridstad.

– Det har vært ei travel helg med mye spenning og energi som skulle ut for både den ene og den andre! Da det ender med at vi vinner, er det jo kronen på verket som det heter. Det var en glad gjeng på bussen hjem fra Gjøvik i dag, smiler Damhaug.

VANT: Sifa (i svart) scoret 2 av målene i finalen for Åsnesalliansen G13. Her fra en tidligere kamp i Adidas cup.

Visste det ville bli jevnt

Søndagens finale ble jevnere i målprotokollen enn semifinalen mot Sprint-Jeløy.

– Vi visste jo at Korsvoll var et veldig veldig bra lag, de ble nummer 3 i Norway Cup og har gjort det bra i mange cuper. Korsvoll er også et spillende lag og vi visste det ville bli en jevn kamp – og det ble det også. Vi ledet 1-0 til pause og det er forholdsvis jevnt. Vi blir trykket litt tilbake i slutten av 1. omgang, og Korsvoll hadde et par store sjanser de kunne scoret på, forteller Damhaug.

I 2. omgang skulle det bli mange scoringer, begge veier.

– Korsvoll scorer 2 kjappe i starten av 2. omgang, og vi får litt trøkk på oss. Vi klarer å komme tilbake, vi utlikner og tar ledelsen både 3-2 og 4-2. Så får de en redusering til 4-3, men vi holder stand de siste 5-10 minuttene. Det ble en veldig jevn kamp, men det var jo selvfølgelig stor jubel da vi klarte det, sier en fornøyd Damhaug.

FORNØYDE TRENERE: Frode Fosseid (fra venstre), Øyvind Damhaug og Per Ivar Faraas i trenerteamet var fornøyde. Her fra premieutdelingen på Grueturneringen, som de også vant!

– En sterk prestasjon

Nå er altså Åsnesalliansen G13 uoffisielle Norgesmestere!

– Det er en sterk prestasjon! Det er mange lag som er med i Adidas cup, og det er en lang cup. Det var seriespill i april og mai, hvor de 2 beste lagene i hver pulje gikk videre. Så var det cupspill helt til denne helga, hvor det var sluttspill med de 4 beste lagene på Gjøvik. Det har vært med mange gode lag, og vi hadde nok ikke forestilt oss at vi skulle stikke av med seieren da vi meldte oss på i mars! Vi har tatt steg for steg gjennom hele sesongen, og fått mer og mer tro på at vi kan slå hvem som helst. Det har vært ei fin reise! Om vi kaller oss Norgesmestere synes jeg er litt vanskelig når gutta er 13 år, men det har vært med mange gode lag fra større klubber enn oss og med større ressurser.  Det er ingen tvil om at prestasjonen er stor, og all ære til gutta! Nå er vi fornøyde, men også litt slitne, smiler Damhaug.

Det var mange tilskuere fra distriktet som hadde tatt turen til Gjøvik også, med egen sponset supporterbuss!

Vi gratulerer med sterk prestasjon!

Åsnesalliansen G13 ble uoffisielle Norgesmestere!

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var