Åsnesalliansen G13 er klare for semifinale!

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

I helga spilte Åsnesalliansen G13 kvartfinale i Adidas Cup på Ål i Hallingdal, motstander var FK Fyllingsdalen som ble slått 3-1. Adidas Cup blir omtalt som «uoffisielt NM» for gutta.

TIL SEMIFINALE; Åsnesalliansen G13 er klare for semifinale i årets Adidas Cup (Foto: privat).

Nå er det altså klart for sluttspill og semifinale på Gjøvik 22. og 23. september. Motstander blir Sprint/Jeløy som slo Vard Haugesund 2-1 i sin kvartfinale. I den andre semifinalen møtes Strømsgodset og Korsvoll.

– Ble ei kjempehelg

Trener Øyvind Damhaug er imponert over spillerne sine.

– Det ble rett og slett ei kjempehelg! Både sportslig og sosialt ble det veldig bra. Resultatmessig gikk det over all forventning, selv om det var dette vi håpet på. Vi hadde «hjemmekamp» egentlig, men grunnet store avstander sier regelverket at vi skal «møtes på midten», så da ble det hjemmekamp i Hallingdal, smiler Damhaug.

STILSTUDIE: Ikke noe å si på stilen eller viljen i denne avslutningen på tirsdagens trening! Marius Damhaug (til venstre) og Alf Fosseid.

– Vi vinner ganske fortjent

Kvartfinalen mot FK Fyllingsdalen ble akkurat så tøff og jevn som forventet.

– Det ble en tøff kamp ja, og jeg synes heller ikke vi kom opp mot vårt aller, aller beste. Vi tok ledelsen på en heading fra Aleksander Kørra Sigfridstad, etter et nydelig innlegg og det var også stillingen ved pause. Fyllingsdalen hadde noen store sjanser i 1. omgang, blant annet reddet vi på streken på 0-0. 1. omgang var forholdsvis jevnspilt og da hadde vi sterk medvind. I 2. omgang får vi 2-0, også ved Aleksander, som drar av backen med en høyre-venstre finte og satte ballen i mål. Fyllingsdalen reduserer rett etterpå, men gutta blir ikke spesielt stresset av det. De begynte å slå langt, men skapte ikke all verden og vi hadde forholdsvis god kontroll. Så ble det en stillingskrig fram til Sifa Noori avgjorde kampen med 3-1 omtrent 5 minutter før slutt. Jeg synes vi vinner ganske fortjent, selv om vi ikke har en helt maksimal prestasjon, sier Damhaug.

4 lag igjen av 110

Årets Adidas Cup startet med 17 puljer og totalt 110 lag. Motstander i semifinalen, Sprint/Jeløy, har hatt disse resultatene i sluttspillet fram til møte med Åsnesalliansen:

Sprint/Jeløy – Skeid 3-2, Sprint/Jeløy – Nardo FK 4-3, Sprint/Jeløy – Vard Haugesund 2-1.

– Semifinalen spilles på Gjøvik 22. september mot Sprint/Jeløy, og det blir enten bronsefinale eller finale på søndagen. Vi møtte Sprint/Jeløy på Notodden-turneringen i vår, og da tapte vi 2-1. Vi satser på revansje og går selvsagt for seier, forteller Damhaug.

HOSPITERING: Kristian Toverud (til venstre) og Martin Judin Snarvold hospiterte opp på tirsdagens trening.

Feiret med en bedre middag

Avansementet ble behørig feiret.

– Vi feiret seieren med en tur i bassenget på hotellet og en bedre middag! Så «bar det i veien» tidlig søndag morgen til Gjøvik for å spille seriekamp i Elite mot et av de beste lagene i avdelingen, Vind. Vi stod opp tidlig og spiste en god frokost, så var det ny busstur på litt over 2 timer til Gjøvik. Vi fikk en treg start, gutta var nok litt slitne både fysisk og mentalt. Vi tok en sterk 5-3 seier, selv om vi lå under 3-2 til pause. Noen av gutta hadde litt tunge bein, men da var det flere som ikke spilte så mye på lørdag som fikk sjansen og tok den. Det var deilig å få den seieren! Det ble rett og slett ei kjempehelg for oss! smiler Damhaug.

Åsnesalliansen topper tabellen etter to spilte kamper.

Spiste kake og så kamp på sportsbaren

På tirsdagens trening var det litt frafall med sjukdom og det er «mot normalt».

– Enkelte har nok fått en reaksjon etter helga, de er jo 11 til 13 år og det ble ei travel helg med 2 kamper, overnatting på hotell og mye busskjøring. De var jo selvsagt spente før helga også, men det var en veldig glad gjeng på bussen hjem igjen! Vi reiste rett på sportsbaren da vi kom hjem og så på kamp og spiste kake, og gutta fikk velfortjent applaus! Dette er litt av en gjeng og nå føler de seg nok litt «uovervinnelige» også. Det ble ei begivenhetsrik helg for oss alle, smiler Damhaug.

Denne uka blir det litt roligere enn normalt, etter seier i Grueturneringen forrige helg og helgens kamper.

– Det betyr ei treningsuke med litt roligere treninger, men «heldigvis» har vi ingen kamper denne uka. Vi får også mange positive tilbakemeldinger, det er mange som følger med på oss og det er moro for gutta, sier Damhaug.

Åsnesalliansen G13 er klare for semifinale!

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var