Åsnes G13 – Et lag med gode prestasjoner

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Åsnes G13 er en blandet gjeng både i alder og fysikk, og hovedtrener Lars Martin Toverud har trent laget siden de begynte å spille fotball som seksåringer.

Moro å se utviklingen

– Det har vært gøy å følge dem. Spesielt nå i de siste årene. Den aller første tiden jobbet vi mest med hvordan man bør oppføre seg i grupper, hva lagidrett er og så videre, og det ble mer lek. Etterhvert ble det mer fotballspill. Det er moro å se utviklingen når man har vært med siden starten, forteller Lars Martin.

Gode presentasjoner i 1. divisjon

Laget har hatt en bra sesong, med gode prestasjoner i 1. div, og både hovedtrener og makkeren Bent Rune Snarvold er fornøyd.

– Vi er jo et resultat av en sammenslåing av tre klubber: Flisa, Kjellmyra og Hof, og vi har tolv spillere. Vi har også hatt med to veldig gode jenter på guttelaget, som også er på kretslaget. De har nå valgt å bytte, dessverre, men slik er det. En av gutta våre er også på kretslaget, og mange er med på sonelag i Kongsvinger. Vi har med syv spillere der, fortsetter Lars Martin.

Gjennomgående bra spill

– Sesongen har vært preget av bra spill, men resultatmessig har vi havnet midt på treet. Likevel vil jeg påstå at vi spiller like bra som de beste. Vi har hatt fem seiere og fem tap. Det er helt ok. Spillemessig mener jeg vi kunne ha vunnet flere kamper, og føler at vi har vært på høyden med de vi har tapt mot. Så kort oppsummert: Ikke helt hinsides bra resultat, men heller ikke dårlig, for spillemessig har det vært skikkelig bra.

– Vi har jo alltid en plan om hvordan vi skal spille, for eksempel om holde ballen langs bakken, og prøve å bygge opp spillet og holde ballen i laget istedenfor å løpe etter ballen hele tida, og ikke bare satse på tilfeldigheter. Men det er ikke alltid det lar seg gjøre. Det går faktisk også litt på fysikk. Laget har store variasjoner i størrelse, og også et spenn i alder.

– Hvordan har Covid-19 påvirket dere?

Lite frafall

– Det er alltid noen som blir borte underveis, men vi har ikke mistet flere enn én spiller i år, og det er ikke nødvendigvis på grunn av koronaen. Men det er klart at det å ikke få spille kamper slik det var en lang periode, gjorde at enkelte mistet mye motivasjon. Etter den første forholdsvis korte perioden i mars da alt ble stengt ned, kom vi tidlig i gang med trening etter forskriftene. Treningene ble gjennomført med smågrupper, vasking av utstyr og alt det det innebar. Vi trener normalt gjennom hele året, og tar kun litt fri rundt juletider, og en treukersperiode om sommeren.

Du vil kanskje også lese: KIL J19 klare favoritter

Amputert sesong

– I tillegg ble det naturligvis en del endringer fra fotballkretsen, og noe amputert på grunn av Covid-19. Vi skulle egentlig spilt om kvalifisering til elitedivisjon, men dette ble utsatt til høsten. Da havnet vi på en mellomting mellom kvalifisering til elitespill og 1. div. som endte med at det ble en lokal 1. div. med lag mellom Hamar og Kongsvinger. Vi fikk ti seriekamper og det er vi glade for.

Opprinnelig ønsket fotballkretsen en løsning der de ti beste lagene i innlandet skulle møtes i en eliteserie på høsten. Alternativet ble allikevel bra med mange gode og jevne kamper. Klubbene har truffet bra med påmelding av lagene sine i riktig nivå.

Best mulig fotballtilbud

-Har du noen tanker om 2021?

– Grunnen til at vi driver med dette her er at vi ønsker at ungene skal ha en lagtilhørighet med best mulig fotballtilbud. Vi prøver å legge til rette for at flest mulig kan bli så gode som de selv ønsker ut i fra den kompetansen og de tilgjengelige midler vi har. Vi håper selvfølgelig at vi kan få stilt et 11`r-lag som kan bite fra seg til neste år. Det er et mål vi jobber med. Kampene ble redningen i år. At det ikke ble helt full sesong spiller egentlig ikke så stor rolle og vi er fornøyd med det vi fikk til. Kampsesongen er over, men vi går videre med trening. Så lenge interessen er der tilbyr vi to til tre treninger gjennom hele vinteren, avrunder Lars Martin.

Åsnes G13 – Et lag med gode prestasjoner

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var