Adrian Ovlien – Vestmarkas store sønn

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Adrian Ovlien - Vestmarkas store sønn
Foto: Privat

Adrian Ovlien fra Vestmarka i Eidskog er vi godt kjent med fra 1.divisjonslaget til Kongsvinger. Allerede som 19-åring har han etablert seg på nest høyeste nivå i Norge. Fra 16-års alderen har han spilt en rekke landskamper for Norges ulike ungdomslandslag. Han har blant annet vært kaptein for Martin Ødegård på u-landslaget. Vi skal se nærmere på hans vei dit han er i dag.

Oppvekst

Det hele startet på «Myggmyra» på Tobøl, hvor han skulle på sin første organiserte fotballtrening. Adrian var 5 år, som de aller fleste er da de begynner å spille. Han er oppvokst i en aktiv familie, så det var nok neppe hans første spark på ballen. Aktive Adrian holdt også på med flere aktiviteter. Familien var blant annet interesserte i ski, og det var naturlig at han ble det også. Oppveksten bar derfor preg av både skigåing og fotballsparking.

Helt fra Ovlien var liten har han vært generelt interessert i fotball. Det var spilling i friminuttene på skolen, lek i hagen etter skolen og organisert trening (lek) på kvelden. Hjemme var alle mulige hushjørner hans medspillere som han spilte pasninger, vegger og brukte som hjelp til å score fine mål. Det var også et godt fotballmiljø på Tobøl og Vestmarka, og selv påstår han at det var der det «startet».

Adrian Ovlien - Vestmarkas store sønn
Foto: Privat

-Hvordan ble fotballen en så viktig del av livet ditt?

Det ble mer og mer hovedinteressen min, ikke bil og traktor som de fleste eidskogingene foretrakk. Jeg valgte en retning. Det var fotball 24 timer i døgnet.

Hva har familien betydd for at du er der du er nå?

Familien har betydd ganske mye. Heldigvis hadde de interessen, så det ble lett for dem å følge opp. Enten de skulle kjøre meg til Raufoss på kretssamling, eller til «Myggmyra» for egentrening. Dessuten syntes de det var litt artig å være med.


Adrian Ovlien

Klubb: Tobøl på 5’er og 7’er Eidskog på 11’r, gikk til KIL som 15-åring

Hva var favorittposisjonen som 12-åring?
Midtbane, slik som alle drømmer om å bli. (Midtstopper for KIL i dag)

Favorittspiller som 12-åring?
Steven Gerrard, liten tvil om den

Favorittlag som 12 åring?
Liverpool

Hva er dine beste øyeblikk på fotballbanen i barne-og ungdomsfotballen?
Da vi vant Sunne cup med Tobøl i 2010!

Verste motstander i serien i barne-og ungdomsfotballen?
Julian Münster

Hvilken trener i barne- og ungdomsfotballen vil du trekke frem som den beste du hadde, og hvorfor?
Bo Tommy Nygård og Frode Delviken. Jeg har hatt dem som trenere store deler av oppveksten, og jeg har hatt mest med dem å gjøre. Synes det fungerte bra med dem.

Hvilke tre tips vil du gi til unge spillere i glomdalsregionen som ønsker å bli like god som deg?
-Ha det artig med fotballen
-Prøv å finn din spisskompetanse på banen, og gjør den veldig bra
-Ha et bra treningsmiljø og en god treningshverdag

Det er liten tvil om at Adrian Ovlien har lagt ned mange treningstimer for å komme dit han er i dag. Han har opplevd mye i ung alder, og det blir spennende å følge han og KIL når sesongen går inn i en avgjørende fase både i serie- og cupspill.

Adrian Ovlien – Vestmarkas store sønn

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var