5 råd fra Patrick Holtet

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Patrick Holtet
Patrick spiller i dag i Vinger FK, men har en lang og meget innholdsrik karriere bak seg. Han gir unge spillere 5 gode råd. Foto: vingerfk.no

De fleste av oss har hatt store drømmer, og både sett oss selv i landslagsdrakt og i drakt fra favorittlag. Selvfølgelig har også alle vi opplevd dette, men da i selvkjøpt drakt og som supporter foran TV-skjermen eller på tribunen. Vi har ropt og gestikulert, vært både i ekstase og dyp fortvilelse, alt for fotballen vi elsker, og som vi har så peiling på. Selvfølgelig kunne vi gjort alt så mye bedre, hadde vi bare fått sjansen.

 

Patrick sier: Drøm stort!

I et svakt og sjeldent øyeblikk, har vi også selvinnsikt nok til å forstå at det er et utrolig trangt nåløye som skal forseres om man skal nå sine mål. De fleste av oss var selvfølgelig aldri gode nok. Noen ytterst få var i nærheten. Han eller hun som klarte det, var og er unik.

Det er litt flaks og tilfeldigheter som avgjør om man når målet. Likevel er det målrettet arbeid som fører til at man har litt av flaksen på sin side. Det er slit og strev som gjør at tilfeldighetene bikker riktig vei. Vi har fått noen råd av Patrick Holtet, en som levde drømmen som fotballspiller på høyt nivå gjennom spill i Viking, Skeid og KIL. Nå ny hovedtrener i Flisa.

Flisa-gutten Patrick er nøye på og understreker at man ikke må begrense sine drømmer, og før han gir oss sine 5 råd, så kommer han med det viktigste rådet: DRØM STORT!

Patrick Holtet
Patrick ser fremover og gir gode råd til de som ønsker å bli gode fotballspillere. Foto: Glomdalsfotball

ANNONSE
[slideshow_deploy id=’15’]

I tillegg tror han at dette er viktig:

1. Spill masse fotball

Det er kun gjennom spill man også lærer seg fotball. Løkkefotballen er dessverre mer eller mindre borte, og det er synd. Det er i frispill sammen med kamerater man får muligheter til å terpe på finter og skudd. Jeg brukte mange timer daglig på fotballbanen sammen med jevnaldrende, forteller Patrick Holtet.

2.Søk miljøer der du blir utfordret

Ta gjerne kontakt med miljøer hvor du vet det er ekstremt gode fotballspillere. Bry deg ikke så mye om du ikke helt er på samme nivå. Jobber du hardt, så lærer du av de som er bedre, og dermed nærmer du deg ferdighetsnivået.

3.Ha det gøy

All trening er mer effektiv om man har det gøy. Det er dette punktet som også gjør at spill på fritiden er viktig. Er det gøy, så gjør du det oftere, og gjør du det oftere, så blir du bedre.

4.Ikke dropp viktige treninger

Skal du nå dine drømmer, så må du velge bort. Viktige treninger er en ting du aldri velger bort. Du må også prioritere, og det handler ofte om å prioritere bort dataspill og annet moro, for å kunne reise på treninger med lagene som er eldre enn deg. Ditt eget lag er selvfølgelig også noe du må prioritere.

5.Dyrk spisskompetansen

Dette er også noe som gjøres på fritiden, for trenere er ikke flinke nok til å dyrke spisskompetansen. Er du en god dribler, så bruk fritiden på å drible mye. Er du god til å skyte, så skal du også skyte mye på mål. Kanskje du har en unik innleggsfot, ja så er det dette du skal bruke ekstra tid på. I tillegg så styrker du spisskompetansen din ved å bli god på basisferdigheter. Glem ikke det!

Om du tar drømmen din på alvor, og trener så mye som mulig fordi det er gøy, så kan du nå langt. Da vil du en gang ha muligheten til å velge noe som kan ende i noe stort, avslutter Patrick Holtet, som både har tippeligaerfaring og landslagserfaring på aldersbestemte landslag å vise til.

 

5 råd fra Patrick Holtet

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var