Rød tråd i Eidskog

Magnus Bergersen, koordinator for barnefotballen i Eidskog er ikke lenger på HV-øvelse, men like travel for det, nå på trening. Han får spørsmål om målsetninger som er oppnådd denne sesongen, og hva som er fokus for tiden.

 

Vi trenger flere supportere for å opprettholde tilbudet. Vil din bedrift bidra? Klikk her.

 

Den røde tråden

– En av målsetningene våre har vært å få strukturert og organisert den nye fotballgruppa ettersom det er første året all fotballen i Eidskog er samlet under en paraply. Klubben har jobba mye med å legge til rette for lagene, slik at trenere og oppmenn har rammer og instrukser å følge, og dermed kan bruke mer tid på å trene. Det er klubbens ansvar å gjøre arbeidsøktene lettere for laglederne og trenerne. Vi forsøker å skape en rød tråd gjennom alt vi gjør.

 

Du vil kanskje også lese: Eidskog G9 – Guttelag med gode holdninger

 

Ønsker seg aldersrene lag

– En av de største utfordringene vi har, i likhet med mange andre, er å holde på spillerne så lenge som mulig. Vi har hatt en periode nå, hvor det har vært vanskelig å stille ungdomslag. Vi prøver å bygge opp en god base i barnefotballen, der vi legger vekt på mer enn det sportslige, og der det sosiale er en viktig del, i håp om at det kan hjelpe på rekrutteringen lenger opp i alderstrinnene, at spillerne fortsetter. Nå har vi en del blanda lag aldersmessig. Vi ønsker oss jo aller helst aldersrene kull.

Flere arenaer

Men steder å spille på har de nok av. Eidskog har hele fire arenaer de kan boltre seg på.

– All barnefotballen spilles på Skotterud stadion, der to banemestere gjør en helt fabelaktig jobb, så vi er heldige! Ungdomsfotballen spilles på Magnor. I tillegg har vi Matrand og en reservearena i Tobøl.

 

Aktiv sesong

Magnus forteller at alle spillerne har hatt en aktiv sesong.

– Når det gjelder barnefotballen, så har samtlige lag vært med på minst én cup hver. Å delta på cuper er jo mer enn kun en sportslig affære. Det er like mye en sosial arena, noe vi ønsker å vektlegge. Jeg vet jeg har sagt det før, men en god ting kan ikke sies for ofte: Det er ikke nødvendigvis det å være best som betyr noe, men at barna trives, det er viktig. I ungdomsfotballen har vi hatt lag på cuper både i Norge og i utlandet.

Lyset i tunnelen

Magnus ser lys i tunnelen ved at kullene i barneskolen nå er større enn på mange år. Det ser dermed veldig lovende ut for kullene oppover.

– J12 har nå over tjue spillere, og det er jo en kjemperessurs!

Du har kanskje også lyst til å lese: