Dommertalentet Johan W. Grundt i opprykkskampen

Dommertrioen i kampen mellom Ready og Tønsberg. Johan W. Grundt flankert av Ane Kilskar til venstre og Kjetil Bakken Moen.

Dommertrioen i kampen mellom Ready og Tønsberg. Johan W. Grundt flankert av Ane Kilskar til venstre og Kjetil Bakken Moen.

I 2017 fikk han dømme finalekamp i Norway Cup, og ble tatt ut til det som kan sammenlignes med en landslagssamling for unge talentfulle fotballdommere. Nå snuser Johan Grundt på en dommerplass i Post Nord-ligaen.

– Jeg har hatt en veldig god sesong hittil, og er med i kampen om plass i toppfotballen. Dette er min tredje strake sesong som dommer i tredjedivisjon, og nå føler jeg meg klar til å ta neste steget, smiler den unge Eidskogingen, som nylig fikk delta på en prestisjetung dommersamling på Ullevål.

 

Tett oppfølging av NFF

Som en av 18 gutter i Norwegian Center of Refereeing Excellense #3, populært forkortet NORCORE, har Johan W. Grundt hatt tett oppfølging av Norges Fotballforbund det siste året.

– NFF valgte ut ni av 18 dommere fra tiltaket som har muligheten til å ta steget opp i Post Nord-ligaen. Jeg er en av de ni dommerne, og i helga var jeg på samling på Ullevål i den sammenheng. Der dømte jeg tredjedivisjonsoppgjør mellom Ready og Tønsberg, sier Grundt, som er spent på hva som skjer de neste ukene

– Av de ni dommerne får to eller tre av oss fast plass i Post Nord-ligaen neste sesong.

 

Har du lest denne fra 2017: Johan W. Grundt fikk dømme Norway cup-finale

 

Kursledere, instruktører og deltagere på Norcore #3 (gutter) og Norcore #4 (jenter).

Kursledere, instruktører og deltagere på Norcore #3 (gutter) og Norcore #4 (jenter). Foto: NFF

Ikke bare fotball, men nesten

Det er ikke bare fotball i livet til Johan W. Grundt, men det er ikke langt unna. Han går siste året på faglærerstudiet i idrett på Elverum, og skal skrive bacheloroppgave til våren. Derfor meldte han overgang fra Eidskog til Løten FK før årets sesong for å slippe så lang reisetid til trening. Ved siden av dommerkarrieren er han nemlig selv aktiv spiller i fjerdedivisjon.

– Jeg dømmer fortsatt for Eidskog fotball, og nå er jeg i min tredje sesong som dommer i tredjedivisjon for seniorer. Jeg føler meg mye mer voksen nå og klar for nye utfordringer. Men det er selvsagt ikke opp til meg å avgjøre, og jeg vet at jeg må skynde meg langsomt. Det kreves mye hardt arbeid og tålmodighet for å bli toppdommer.

 

Du har kanskje også lyst til å lese: