KIL-sjefen: – Flere spennende spillere i distriktet

Ludvig Langrekken er lokal spiller i KIL TF, og i nærheten av Norge G18 ifølge KIL-sjef, Espen Nystuen. Foto: kil.no

 

– I dag har vi en G-18 landslagsspiller som kommer fra vår utviklingsavdeling, Martin Vinjor. Han kommer opprinnelig fra Oslo. Utover det har vi Kongsvinger-gutten Ludvig Langrekken, som er like gammel som Vinjor. Ludvig er også født i 99, og han er også i vannskorpa til dette landslaget.

ANNONSE

 

Vi har akkurat spurt KIL-sjef Espen Nystuen om hvem som blir neste landslagsspiller fra vår region.

– Det er vanskelig å spå hvem som blir neste A-landslagsspiller etter Martin Linnes. Men vi har flere kandidater blant de yngre generasjonene i vårt flotte distrikt.

KIL-sjefen, Espen Nystuen, mener vi har flere spennende spillere i Kongsvingerregionen.

Samarbeid kan bli bedre

– Vi forsøker å ivareta de mindre klubbene i Kongsvinger-regionen etter beste evne. Dette gjør vi blant annet gjennom å gi dem oppmerksomhet på lokalfotballbloggen på vår hjemmeside. Vi avholder trenerforum ute i klubbene og på Gjemselund, og flere av spillerne som ikke når helt opp hos oss, spiller i de lokale klubbene. Samtidig følger vi med på de unge talentene i Kongsvinger-regionen, og har kontinuerlig dialog med klubbene om hva som er best for disse spillerne. Vi strever allikevel etter å bli bedre hele tiden, sier KIL-sjefen, som oppfordrer oss til å stille spørsmålet til de lokale klubbene.

– Slik kan vi få innspill om hva de mener om oss. Dette kan i neste omgang gjøre samarbeidet enda bedre.

 

Flere spennende spillere

KIL-sjefen forteller at spillerutvikling  handler om å legge best mulig til rette for at utøverne kan få maksimalt ut av sitt potensial. Ferdighet, fortåelse og holdninger er blant de egenskapene som må veklegges.

– Kanskje det viktigste ligger i forståelse for hva som kreves, og villighet til å faktisk gjøre det, sier Nystiuen, som synes det er vanskelig å svare på hva vi gjør spesielt bra eller mindre bra her i Glomdalsregionen.

– Jeg lever ikke tett nok på hverdagen til alle de unge utøverne i vårt distrikt. Men jeg registrerer at det er flere spennende spillere i de yngre årgangene over hele Kongsvinger-regionen. Det tyder på at det gjøres mye bra.

 

Henger en del etter

Nystuen mener det er vanskelig å måle nivået på barnefotballen i distriktet, særlig fordi dette ikke kan måles i resultater.

– Hvis man baserer nivået på ungdomsfotballen på resultater, vil jeg si at vi henger en del etter de beste i Norge. Dette selv om vårt juniorlag kom til kvartfinalen i NM. Vi trenger flere miljøer som kan konkurrere på topp nasjonalt plan. Dette ønsker vi i KIL å ta ansvar for.

 

Lokale spillere

Vi lurer på om det er noen KIL følger spesielt nøye med på for tiden.

– Vi har i vår sportsplan at vi ønsker 50 prosent spillere i A-stallen fra IØFK og Värmland. Samtidig ønsker vi at en spiller fra Kongsvinger-regionen skal få proffkontrakt hvert år. Derfor er det vår plikt å følge med på alle årgangene i IØFK og Vârmland. Allikevel med et spesielt fokus på Kongsvinger-regionen. Som jeg var inne på tidligere, er det flere spennende spillere i de yngre årgangene.

Det er mange gode foreldretrenere i barnefotballen. Her Patrick Holtet og Lars Erik Fremming som eksempler.

Mange gode foreldretrenere

Espen Nystuen tror ikke at noen av klubbene i distriktet er spesielt mye bedre enn de andre til å drive utviklingsarbeid.

– Jeg tror at det som måtte være av forskjeller ligger i hvem som trener lagene i de ulike årgangene. Jeg opplever ikke noen spesiell forskjell på klubbnivå. Det er mye foreldrebasert trening. Det finnes mange gode foreldretrenere. Vårt mål er å ta vare på, og utvikle, disse.

– I regi av NTF gjennomgår de norske toppklubbene i disse dager en akademiklassifisering. Dette er helt klart en bevisstgjøring på hvordan vi ligger an, og hvordan vi skal bli bedre. Så blant toppklubbene i Norge er det økt bevissthet og fokus. Vi, som vår regions toppklubb, må ta ansvar for å øke bevisstheten og fokuset ute blant våre lokale klubber.

Du har kanskje også lyst til å lese: