Målrikt oppgjør: Eidskog G16 2 – Flisa/K/Å/H/F

Snø- og målrik kamp på Magnor kunstgress. Foto: Glomdalsfotball

Snø- og målrik kamp på Magnor kunstgress. Foto: Glomdalsfotball

Det ble en vinterlig opplevelse da vi var på plass for å dekke første utgave av “ukas kamp”. Eidskog G16 2 tok imot Åsnes-alliansens G16-lag i et voldsomt snøvær på Magnor kunstgressbane. Det skulle vise seg å bli en kald, vanskelig og målrik kamp – som endte i at kampen måtte avblåses 15 minutter før full tid som følge av det enorme snøværet. Etter forrige ukes 0-8 tap, var det et revansjelystent hjemmelag som jaktet tre poeng.

 

ANNONSE

 

Åsnes-show på Eidskogen!

Få minutter etter avspark får vi en smakebit på hva som venter oss denne kampen. Åsnes-alliansen varter opp med flott spill som avsluttes av Joachim Larsen Løvbæk, og sender gjestene opp i en 0-1 ledelse. Like etterpå er samme mann på farten igjen, og Løvbæk banker inn dagens andre mål. På dette tidspunktet ser det ut til at det er en tung match i vente for Eidskogingene. Men i kjent Eidskog-stil kjemper de med nebb og klør, noe som resulterer i en 2-1 redusering signert Albert Ruud.

Løvbæk setter sitt andre for dagen i åpen kasse! Foto: Glomdalsfotball

Løvbæk setter sitt andre for dagen i åpen kasse! Foto: Glomdalsfotball

 

Målene trillet inn

Eidskog-målet legger press på gjestene, og det er kamp igjen. Åsnes-alliansen forsøker å svare umiddelbart, der Anders Kveesetbergets scoring blir korrekt avblåst for offside. Da skrur Eidskog på bryteren igjen, og angrepet senere klinker Eirik Fjeldbu til med venstreslegga fra langt hold, 2-2! Rett før pause kommer gjestene med to raske scoringer med Petter Kørra og Eirik Sparby. Lagene går til pause på stillingen 2-4.

Kun sekunder etter gjestenes avspark, snapper Albert Ruud opp ballen. Han går like greit hele veien, og setter inn sitt andre mål for dagen. 3-4! Etter mål kommer mål, og det tok ikke lengre enn 50 sekunder før dagens Åsnes-helt- “Jocke” Løvbæk fullfører sitt hattrick. Løvbæk legger også på til 3-6. Eidskog forsøker å svare – men Thomas Hansen blir korrekt avblåst for offside da han setter ballen inn på dødball. Kampen punkteres av 5(!)-målsscorer Løvbæk, og Åsnes-alliansen kunne dra hjem med tre poeng.

En offside-plassert Thomas Hansen avblåses i det han scorer for vertene! Foto: Glomdalsfotball

En offside-plassert Thomas Hansen avblåses i det han scorer for vertene! Foto: Glomdalsfotball

-Det gikk trått

I løpet av kampen kom det 10 cm med snø på banen, noe som bydde på utfordringer for spillere og dommeren. Tross at et aktivt frivillig banemannskap måket snø i pausen – måtte kampen avbrytes. Været la allikevel ingen demper på fotballgleden, så lenge det var forsvarlig å spille. Flisa-guttene var samstemte i sin mening om kampen:

Det gikk trått! Det ble vanskelig å spille utover, ballen var glatt og føret var leit. Uansett var det godt å komme igang med serien, og starte med en tre-poenger. Målet er jo at vi skal vinne serien, slik vi har gjort de to siste årene.

Snømåkeren måtte frem i pausen. Foto: Glomdalsfotball

Snømåkeren måtte frem i pausen. Foto: Glomdalsfotball

 

Kvinnelig trenerteam

Med et nytt kvinnelig trenerapparat på plass, var det store smil å finne på benken hos gjestene etter kampslutt. Trener Solveig Haug Waaler og lagleder Anita Løvbæk var godt fornøyde med kampen. Waaler ønsker å rose guttene for deres gode innsats.

Det jeg synes var mest positivt med kampen var at vi klarte å beholde roen og spille ballen langs bakken, selv om været ikke var helt med oss. Vi scorer også 7 mål, noe som i seg selv er imponerende. I bunn og grunn er det en god laginnsats som gjør at vi vinner kampen.

Du har kanskje også lyst til å lese: