Lagpresentasjon – KIL J16

Fornøyde jenter etter 3-0 seier over Storhamar!
Foto: privat

KIL J16 er et spennende tema i år. De er nemlig ikke et fast lag, da spillerne er delt i to helt forskjellige grupper. De som er 15 år skal spille seriespill for J15 under ledelse av Jørn Karlsrud. 16-åringene blir flyttet opp til 2.divisjonslaget i seniorklassen. De ledes av Inge Langrekken og KIL-veteranen Vidar Sanderud. Allikevel skal KIL stille et J16 lag i NM-kvalifiseringen i år, der de håper å bite godt fra seg.

Innarbeider systemer

Gjengen som skal spille NM er isolert i to ulike treningsgrupper, der alder og nivå avgjør hvilken gruppe man trener i. Begge lagene trener 2-3 ganger i uken, der de fokuserer på å fremme vinnervilje, vinne dueller, kommunikasjon og intensitet. Damelaget i 1.divisjon er normen de arbeider etter. J16 og 2.divisjonslaget jobber med å innarbeide 1.lagets formasjon og spillesystem. Trener Inge Langrekken roser jentenes evne til å innarbeide seg systemer.
ANNONSE

 

Jentene er veldig pliktoppfyllende, kontaktsøkende og lojale. Det hjelper dem i å kunne innarbeide seg i et system som de blir trygge på. Allikevel kan de være fleksible i å gå vekk fra systemet dersom kampbildet tilsier at vi må endre formasjoner.

I aksjon! Foto: privat

NM-kvalifisering

Langrekken har vært trener for både gutter og jenter i denne alderen. Han ser store forskjeller i alt fra guttenes enorme vinnervilje til jentenes lojalitet. I hans tredje år som trener på kvinnesiden skal han lede KIL J16 i NM-kvalik sammen med Jørn Karlsrud.

Jeg tror det blir en god erfaring for jentene. Kvaliken utfordrer de eldste spillerne til å stå frem som trygge ledere og gode forbilder, mens de yngre må gripe sjansen og vise seg frem. Forhåpentligvis kommer vi oss igjennom kvaliken. Vi håper å gå lengst mulig.

God stemning i garderoben. Foto: privat

Plan for sesongen

Videre får vi kanskje se KIL J16 lag i Norway cup, eller en annen turnering utover i året. Målet for sesongen er at jentene berger plassen i 2.divisjon, og at J15 får biter godt fra seg i 1.divisjon. Det er viktig for KIL fotball å ha et rekrutteringslag på det aktuelle nivået. Dessuten ønsker de å beholde flest mulig, og Langrekken uttrykker hva han mener er viktig for å beholde så mange som mulig.

Det er én ting som må ligge til rette for at vi skal beholde flest mulig. Det er å ha et tilbud. Da må vi ha et tilbud til de som ønsker å satse og trene seriøst, men også for de som bare ønsker å ha det sosialt og moro.

Vi ønsker jentene lykke til med sesongen, og håper de biter godt fra seg i NM!

Du har kanskje også lyst til å lese: