Rivaler på banen – venner utenfor

Rivaler på banen - venner utenfor

Foto: Privat


KIL og Grue har møttes flere ganger de seneste årene. De er hva man kan kalle rivaler på banen – venner utenfor.

Oppgjørene mellom jentene fra Kongsvinger og Grue har alltid vært jevne og spennende. Denne uken møttes de for første gang på 7’er bane for å teste ut hvordan jentene fikset en vesentlig større bane enn hva de er kjent med. Jentene spiller nemlig i J10-serien som er siste året med 5’er.

KIL-trener med fokus på pasningsspill

Vi ønsket å spille 7’er og kontaktet Grue i forkant for å få til dette. I 7’er får vi mer frem det vi jobber med på treningene, nemlig pasningsspill, sier KIL-trener Vidar Svartkjønnli.

 

Bortelagets trener kunne fortelle at dette var kamp nr. to for hans jenter på 7’er bane, og Svartkjønnli var fornøyd med sine jenter:

Jentene viser god innsats, og selv om det er mye å lære ser vi til tider godt pasningsspill og ønske om å treffe en spiller med rød drakt.

Glomdalsfotball er enig, og var imponert over både Grue og KIL i lokaloppgjøret. Fine pasninger på gode løp i ledig rom, frispilling bakfra, engasjement og gode keepere. Det var rett og slett jenter som ønsket å spille fotball fremfor å sparke fotball.

Det var tydelig at spillerne gav alt på banen, og det var flere som spurte pent om å få en liten pause på sidelinja. Overgangen fra 5’er til 7’er merkes nok også for spreke små bein.

Når kampens gode dommer, Even Fosseid, blåste av kampen var spillerne ikke mer trøtte i beina enn at de sporty stillte opp på et flott lagbilde. Rivaler på banen – venner utenfor.

Tips oss om gla’saker i glomdalsregionen. Vi ønsker fokus på alt det positive som skjer i distriktet. Bli med og fremsnakk fotballen lokalt!

Du har kanskje også lyst til å lese: