Matrand Cup handler mer om samhold enn pokaler

Kjellmyra_G2009
Lørdag formiddag fant jeg en ivrig gjeng fotballspillere fra Kjellmyra G07 som var klar til kamp mot Sander G07. De kunne fortelle at første kampen tapte de 5-4 mot KIL, men de var likevel i godt humør. Matrand Cup handler mer om samhold enn pokaler, og vennskapet så ut til å være meget sterkt.

Utover helga ble det 2 nye tap og en uavgjort. Tapene var små og kunne bikke i Kjellmyra’s favør, innsatsen var stor og trener Kajsa Espeland kan fortelle om en ivrig gjeng som trener godt.

Så lenge treningsiveren er tilstede og de viser vilje, så er vi fornøyd, sier hun og kan også fortelle om utfordringene med fotballag i distriktene.

Vi har hatt med 10 gutter og jenter fra starten, men mange jenter faller av og finner andre aktiviteter på kveldstid. Håndballen er særlig tiltrekkende og vi konkurrerer litt mot de.


Kajsa kunne tenke seg et bedre samarbeid både mellom idrettene og klubbene i distriktet.

Fra 7er fotball har Kjellmyra, Flisa og Hof et samarbeid som gjør det enklere å stille lag. Foreløpig har det vært et ønske om at 5er fotballen skal ha et lag på hvert sitt lokale sted. Dette er ikke alltid mulig på små steder som Kjellmyra.

Uansett var det en fornøyd Kjellmyra-gjeng som forlot Matrand, og man skal ikke se bort ifra at de kommer tilbake neste år. Da med revansje i blikket. I kveld skal de ut og kjempe mot KIL. De garanterer målshow, og mest sannsynlig begge veier.

Du har kanskje også lyst til å lese: